Milieu bewust ondernemen door een duurzaam productieproces

Schilleman Pallets gelooft in duurzaam ondernemen

Schilleman Pallets gelooft in duurzaam ondernemen. Alleen zo kan de houtproductie ook in de toekomst gewaarborgd worden zonder dat de bossen hierdoor verloren gaan. Om bewust om te gaan met het milieu gaan wij hierin verder dan de wettelijke verplichte normen.

 
Het werken met natuurlijke grondstoffen schept de verplichting om zo zorgvuldig mogelijk te produceren. In de productie wordt gescheiden hout zo zorgvuldig mogelijk verwerkt zodat het percentage afval klein is. Het afval dat overblijft wordt gescheiden en weer hergebruikt of gerecycled. Deze bedrijfsvoering is in het hele bedrijf terug te vinden zowel bij personeel als directie.

Sinds 2007 is Schilleman FSC® gecertificeerd en sinds 2011 PEFC gecertificeerd, en produceert zij alleen pallets met het FSC®-keurmerk. Het FSC-keurmerk staat voor verantwoord bosbeheer, en garandeert dat het hout gebruikt voor de productie van pallets op een verantwoorde manier is gewonnen. Zo worden bossen beschermd en ontvangen lokale bosarbeiders een eerlijk loon.

Ook al het overige hout dat door Schilleman Pallets gebruikt wordt komt uit verantwoorde bossen. Jaarlijks worden de zagerijen bezocht om met eigen ogen de kwaliteit te beoordelen. Schilleman Pallets B.V. werkt zo mee aan een natuurlijke balans. Dit betekent dat er niet meer hout wordt gekapt dan er aangroeit. Dankzij continu bijplanten en intensief bosbeheer wordt een stabiele situatie verkregen. Dankzij deze milieubewuste manier van ondernemen draagt Schilleman naast de FSC en PEFC certificering ook het Lean and Green Label. Dit houdt in dat Schilleman CO2-neutraal produceert en zo de CO2 uitstoot beperkt.

 

 

 • FSC en PEFC-keurmerk
  fsc en pefc

  Schilleman Pallets is FSC-gecertificeerd sinds 2007
  en sinds 2011 PEFC Gecertificeerd

 • Onze producten

  • Blokpallets
  • Balkpallets
  • Kisten
  • Kratten
  • Gebruikte Europallets

 • ‘Wij vinden milieubewust ondernemen belangrijk. Daarom produseren wij pallets van hout met het FSC en PEFC-keurmerk.’